Ο Σπύρος Γιαννιώτης παίρνει τη σκυτάλη!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης παίρνει τη σκυτάλη!
Friday, 05 September 2014

Σκυτάλη στα Ιωάννινα το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου με τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή από το 2011 μέχρι και σήμερα, να φτιάχνει τη δική του ομάδα και να ανακοινώνει τη συμμετοχή του στον 4ο αγώνα δρόμου των νέας σειράς αγώνων Βίκος Street Relays 2014, που ανοίγουν την φθινοπωρινή περίοδο αγώνων στην ωραιότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Πρεσβευτής του Ioannina Street Relays 2014 ο Σπύρος Γιαννιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, μαζί με τους συναθλητές του και δευτεραθλητές Ευρώπης στο πρόσφατο ευρωπαϊκό στο Βερολίνο, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυ Αραούζου, αλλά και με τον προπονητή τους, Νίκο Γέμελο θα βγουν από το νερό, θα πάρουν τις σκυτάλες και θα τρέξουν στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου.

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου 10 χιλιομέτρων που έκαναν την εμφάνισή τους φέτος την άνοιξη με την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων σε Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, αποτελούν ήδη ένα κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, αφού απευθύνονται και προσελκύουν απλούς αθλούμενους πολίτες που συμμετέχουν στο μοναδικό ομαδικό αγώνα δρόμου που υπάρχει στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές για τον αγώνα των Ιωαννίνων ήδη ξεκίνησαν και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φτιάξουν 4άδα και να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.relays.gr έως τις 17 Σεπτεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Who is who

Ο Σπύρος Γιαννιώτης εμβληματική φιγούρα για την ελληνική κολύμβηση και τον ελληνικό αθλητισμό, είναι ο κορυφαίος κολυμβητής όλων των εποχών και έχει αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας αθλητής το 2011, το 2012 και το 2013. Μετράει αναρίθμητες διακρίσεις με κορυφαίες στιγμές στα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2011 στη Σαγκάη όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης και το αργυρό στα 5 χιλιόμετρα στην ίδια διοργάνωση, καθώς και το 2013 όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα κι το αργυρό στην σκυταλοδρομία ανοικτής θαλάσσης με τους Φωκαϊδη και Αραούζου.

Η Κέλλυ Αραούζου είναι η κορυφαία κολυμβήτρια στη γενιά της. Έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Αντώνης Φωκαΐδης θεωρείται ο διάδοχος του Σπύρου Γιαννιώτη και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Γέμελος, προπονητής των συγκεκριμένων αθλητών και ο άνθρωπος που έχει καθοδηγήσει τους αθλητές σε κορυφαίες διακρίσεις για την ελληνική κολύμβηση.