Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους «Δρομείς της λίμνης»

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους «Δρομείς της λίμνης»
Wednesday, 13 September 2017

Τη δική τους πινελιά θα βάλουν στη φετινή διοργάνωση του Ioannina Lake Run οι εικαστικοί καλλιτέχνες της περιοχής, που θα πραγματοποιήσουν εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Το Σωματείο Ηπειρωτών Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών, ως φορέας πολιτισμού, υποστηρίζει και συμβάλλει εθελοντικά στη διοργάνωση του 11ου Γύρου Λίμνης με την παρουσίαση δημιουργικών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, με θέμα «Δρομείς της λίμνης».

Τα παιδιά θα εκφραστούν ελεύθερα, θα προβληματιστούν για τη λίμνη Παμβώτιδα που κινδυνεύει, θα εμπνευστούν από τον αθλητισμό και, μέσα από τα σχέδιά τους, θα μεταδώσουν τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους, εκφράζοντας, παράλληλα, τον ψυχισμό τους και βιώνοντας τη χαρά της δημιουργίας. Θα μάθουν να μεταφέρουν έννοιες από τον φυσικό κόσμο σε εικαστικά έργα, θα γνωρίσουν και θα πειραματιστούν με διάφορα  υλικά-εργαλεία, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν στις τεχνικές μαθαίνοντας διάφορες εφαρμογές τους.

Τα εργαστήρια θα είναι δωρεάν και θα παρουσιάσουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες - εκπαιδευτικοί εικαστικών, μέλη του Σωματείου, Ελευθερία Βέργου, Μαγδαληνή Γιωτάκη, Καλλιόπη Ζώη, Ελένη Τσίκα, Έλη Στύλιου, Παναγιώτης Κρομμύδας, στο περίπτερο της ΙΚΕΑ το Σάββατο, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, και την Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Μαβίλη.