Μια όμορφη βραδιά για τους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Μια όμορφη βραδιά για τους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
Friday, 15 September 2017

Μια… ανάσα, πριν το εντατικό διήμερο του 11ου Γύρου Λίμνης που ακολουθεί και μετά από την πολυήμερη προετοιμασία, ώστε να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες, πήραν οι εκατοντάδες εθελοντές της διοργάνωσης.

Αυτοί που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του Γύρου Λίμνης και χωρίς τους οποίους, το μεγαλύτερο αθλητικό event της πόλης δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Η Οργανωτική Επιτροπή, τιμώντας την προσφορά τους στη διοργάνωση, πρόσφερε το βράδυ της Πέμπτης μια όμορφη γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, όπου οι εθελοντές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόλαυσαν γευστικά εδέσματα, κρασί και μουσική, ενώ, παράλληλα, έλαβαν τις τελευταίες οδηγίες ενόψει των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής.

«Η δύναμη αυτού του αγώνα είναι οι εθελοντές», σημείωσε η πρόεδρος του διοργανωτή Α.Ο Ποσειδώνα Αγνή Δρίμτζια, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης τόνισε ότι το ρεκόρ των συμμετοχών στον αγώνα των 30 χλμ. γεμίζει ευθύνες τη διοργάνωση και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σημασία των εθελοντών. «Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όλων και το μεγαλύτερο στοίχημα είναι, με τη βοήθεια όλης της πόλης, να φτιάξουμε αυτή την ατμόσφαιρά, που θα κάνει τους αθλητές να θέλουν να ξαναέρθουν».

Το παρών στη γιορτή έδωσε ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος που φιλοτέχνησε το φετινό, συλλεκτικό μετάλλιο του Γύρου Λίμνης, ο Αντώνης Χατζηγεωργίου εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» και εκ μέρους της Μητρόπολης Ιωαννίνων ο ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Βησσαρίων Βακάρος.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ποσειδώνα, γιατί καταφέραμε να γίνει ένα δρομικό event που είναι μοναδικό, και καλούμε κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα στα Γιάννενα, γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία. Αυτό που είναι συγκλονιστικό, είναι οι εθελοντές. Αυτό, δεν το βρίσκεις πουθενά, σε κανένα αθλητικό γεγονός που γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των εθελοντών και η ψυχή που δίνουν, είναι κάτι μοναδικό και τιμά ιδιαίτερα τα Γιάννενα», σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Μέσω του φετινού Γύρου Λίμνης, η Μητρόπολη Ιωαννίνων ξεκινά να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό μια πολύ μεγάλη δράση της στον τομέα της ανακύκλωσης. Ήδη, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να συγκεντρώνει πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια σε τρία σημεία, το Γηροκομείο, την Περίβλεπτο και τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, και συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Γύρος της Λίμνης μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το ευρύτερο κοινό της πόλης, ευελπιστούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και του νομού στη συνέχεια, σε θέματα ανακύκλωσης, και να τους οργανώσουμε στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε μέσα από αυτό πολλαπλούς σκοπούς και δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης», σημείωσε ο π. Βησσαρίωνας.

Η βραδιά αποτελούσε μια χορηγία του catering «Καρβούνης», με χορηγούς τροφοδοσίας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», την Οινοποιία Zoinos, τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», και τα ζυμαρικά Barilla, ενώ τον χώρο διέθεσε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και τη μουσική επιμελήθηκε ο Dj Lakis Karakitsos.

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ