Άριστα 10 και στην υγειονομική κάλυψη.

Μεγάλη ήταν η συμβολή φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών στην υγειονομική κάλυψη, την ιατρική φροντίδα και την ασφάλεια στη διάρκεια του αγώνα, με τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων να ολοκληρώνεται χωρίς κανένα απρόοπτο.

Την ιατρική κάλυψη ανέλαβε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με τον πρόεδρό της Στέφανο Φούσα και ομάδα γιατρών να βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη, έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό.

Σε διαρκή επιφυλακή με ασθενοφόρο στην πλατεία Μαβίλη και με δικυκλιστές κατά μήκος της διαδρομής των 30 χλμ. ήταν το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ενώ το κύριο βάρος της υγειονομικής κάλυψης σήκωσε και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με περισσότερους από 50 εθελοντές. Για την υγειονομική κάλυψη του μεγάλου αγώνα των 30 χλμ καθώς και του αγώνα των 10 χλμ, συμμετείχαν 41 Εθελοντές Σαμαρείτες, οποίοι αναπτύχθηκαν σε τρεις ποδηλατικές ομάδες, πέντε μηχανοκίνητες ομάδες και εννιά σταθερές ομάδες καλύπτοντας έτσι όλο το μήκος της διαδρομής. Στον τερματισμό του αγώνα στήθηκε ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο, το οποίο αντιμετώπισε την πλειονότητα των περιστατικών. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε αποτελούνταν από 18 πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, 19 φορητούς ασυρμάτους και  οκτώ AED. Τον συντονισμό και την ενημέρωση των ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανέλαβαν τρεις Εθελοντές Σαμαρείτες, εκ των οποίων οι δύο παρέμειναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος και ο ένας στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αγώνα, ο οποίος συνεργάστηκε στενά καθ' όλη τη διάρκεια με τους διοργανωτές και τους υπεύθυνους ασφαλείας του αγώνα. Συνολικά αντιμετωπίστηκαν 162 περιστατικά, από τα οποία ένα χρειάστηκε διακομιδή στο νοσοκομείο.

Μεγάλη ήταν η συμβολή στον τομέα της αποκατάστασης  της Ostracon, που λειτούργησε τον χώρο αθλητικής αποθεραπείας Ostracon Recovery Area, με τη συνδρομή της ομάδας του PHYSIO active.

Ασφάλεια και επικοινωνίες

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, το σύνολο της δύναμής του διέθεσε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων που είχε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ενώ διατέθηκαν και δύο γερανοφόρα οχήματα. Συμβολή είχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων διαθέτοντας όχημα για την περισυλλογή των αθλητών που εγκατέλειπαν στον αγώνα των 30 χλμ., ενώ μίνι βαν διέθεσε και ο Σύλλογος Tae Kwon Do «Δίας», με το οποίο εξυπηρετήθηκαν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και γινόταν η περισυλλογή στα 10 χλμ.

Κομβικό ρόλο είχε η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων φροντίζοντας για τη διαρκή επικοινωνία των Σταθμών με το Κέντρο Ελέγχου Αγώνα, ενώ τους δρομείς συνόδευσαν μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων και του Vespa Club, που φρόντισαν και για τη μεταφορά των επίσημων φωτογράφων του αγώνα.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα και ευελπιστεί στη βοήθειά τους και στον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2017.